Wand- en plafondafwerking

topWand- en plafondafwerking

Om ruw metselwerk vlak te maken wordt daarop een basislaag aangebracht: de raaplaag. Daarvoor zijn twee methodes: traditioneel met cementmortel en modern met gipsmortel. De laag varieert in dikte om oneffenheden in het metselwerk weg te werken. Daarna rijen wij de gipslaag af, zodat de wanden niet alleen vlak maar ook loodrecht zijn. Raapwerk vormt een ideale ondergrond voor diverse vormen van wand- en plafondafwerking, en kan bv. tegelklaar, behangklaar en sausklaar afgeleverd worden.
Glad pleisterwerk

topGlad pleisterwerk

Door middel van glad pleisterwerk maken wij muren en plafonds vlak en sausklaar met behulp van een dunne laag gipsmortel. Deze pleisterlaag varieert in dikte van 0-5 mm, afhankelijk van de staat van de muren en de gewenste onderlaag.
Sierpleister

topSierpleister

Wandafwerking met sierpleister (bv. spachtelputz, rustiekputz of granol) moet altijd worden aangebracht op vlakke wanden, maar dan geeft het ook een mooi resultaat! Er wordt eerst een primerlaag op de wand gestreken voor een betere hechting van de sierpleister (tweede laag). Sierpleisters zijn hard, stootvast, afneembaar en door-en-door gekleurd, zodat bij kleine beschadigingen geen verfbeurt nodig is. En ze zijn er in alle kleuren en diverse korrelgroottes.
Betonlook

topBetonlook

Met de nieuwe trend betonlook haalt u een bijzondere wandafwerking in huis. Bloom Stucadoors- en Spuitbedrijf is gespecialiseerd in het vakkundig aanbrengen van betonlook. Wij werken met verschillende producten van diverse merken, zoals Frescolori en Beton-Cire, om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Betonlook is verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten en is zelfs in de badkamer perfect te gebruiken. Neem een kijkje in ons fotoalbum om een beter beeld van deze schitterende wandafwerking te krijgen.
 
Lijsten / ornamenten

topLijsten / ornamenten

Gipslijsten en gipsornamenten zijn vooral bekend als opvallende versiering in oudere gebouwen. Maar ook in een 'gewone' kamer of werkruimte kunnen ze een luxe gevoel geven. Praktisch vormen ze een overgang van muur naar plafond, of een mooie afwerking van een gordijnkast of rondom een lamp. Er is een enorme variatie in gipslijsten en gipsornamenten. Bloom Stucadoors- en Spuitbedrijf geeft u graag advies bij uw keuze en kan ook bestaande ornamenten en lijsten voor u restaureren.
Schuurwerk

topSchuurwerk

Bloom Stucadoors- en Spuitbedrijf is o.a. gespecialiseerd in schuurwerk. Dit wordt uitgevoerd met een mortel van zilverzand en kalk, die op elke stucbare ondergrond kan worden aangebracht. Het bijzondere schuureffect bereiken we door het vakkundig aanbrengen van slagen in de mortel. Door dit effect ziet bv. een plafond met schuurwerk er bij diverse soorten lichtval steeds anders uit.
Latex spuitwerk

topLatex spuitwerk

Latex spuitwerk is een goed alternatief voor behang of schilderwerk. De eventuele structuur van wanden of plafonds blijft behouden en latex spuitwerk geeft een goede dekking en een streeploos resultaat. Bovendien kan latex in iedere gewenste kleur gespoten worden; zelfs meerdere kleuren of patronen in één ruimte is geen probleem. Wij voeren het latex spuitwerk in uw woning of bedrijfsruimte vakkundig en mooi voor u uit, zodat u er lang plezier van heeft.
Spackspuitwerk

topSpackspuitwerk

Wilt u een mooie, maar toch goedkope afwerking voor uw wanden en plafonds? Kies dan voor spack, dat machinaal wordt aangebracht in elke gewenste kleur. Spackspuitwerk bestaat uit twee lagen: een meslaag om de ondergrond egaal en eenkleurig te maken, en een korrellaag die grover of fijner gespoten kan worden. Bloom Stucadoors- en Spuitbedrijf heeft een ruime ervaring met spackspuitwerk. Wij voorzien uw wanden en plafonds snel en netjes van spack.
 
Scan- en vliesbehang

topScan- en vliesbehang

Moderne en populaire behangsoorten zijn scanbehang (glasvezelbehang) en vliesbehang. Het witte scanbehang is er in vele structuren (bv. visgraat, zigzag en ruit) en is in elke kleur te schilderen. Vliesbehang is het milieuvriendelijke alternatief voor klassiek behang. Beide zijn zeer sterk (dus ook geschikt voor oude, kapotte muren) en makkelijk aan te brengen. Maak uw keuze uit het ruime assortiment en laat ons uw muren vakkundig én voordelig behangen.
Buitengevels

topBuitengevels

Uw buitengevel bepaalt in hoge mate de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Kies daarom zorgvuldig voor een passende afwerking. Bloom Stucadoors- en Spuitbedrijf kan uw buitengevel in diverse stijlen afwerken, bv. gladde wandafwerking, schuurwerk of sierpleister.
Buitengevelisolatie

topBuitengevelisolatie

Wij brengen vakkundig uw buitengevelisolatie aan in 3 lagen.
• Laag 1: tempexplaat, gelijmd met een cementgebonden mortel, in diverse diktes te koop (hoe dikker, hoe beter de isolatie).
• Laag 2: wapeningsgaas, gedrukt in een cementmortel.
• Laag 3: afwerklaag, bv. spachtelputz, schuurwerk of een gladde wandafwerking.
Volledige afbouw

topVolledige afbouw

Bloom Stucadoors- en Spuitbedrijf heeft de vakkennis en vaklieden in huis om de afbouw van elk bouwproject volledig uit te kunnen voeren: van een nieuwbouwwijk tot een vrijstaande villa of kantoorpand. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
 
 
Bloom Stucadoors | Oudelandselaan 265, 2652ER Berkel en Rodenrijs | 010 5210 106